//Úvod sezóny úspešne za nami

Prvé preteky sezóny
úspešne za nami

Sobota 1. 4. 2023 patrila k úvodnému kolu seriálu pretekov DYNAMAX Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV).
V priebehu víkendu sa na okruhu Slovakia Ring jazdili dvojpreteky v rámci ktorých odštartovalo množstvo posádok pretekárov v rámci podujatí:
  • DYNAMAX MEDZINÁRODNÉ MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY V PRETEKOCH AUTOMOBILOV DO VRCHU (MMSR PAV)
  • DYNAMAX MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY V PRETEKOCH AUTOMOBILOV DO VRCHU (MSR PAV)
  • MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY V PRETEKOCH HISTORICKÝCH AUTOMOBILOV DO VRCHU (MSR PAV – HA)
  • SLOVENSKÝ KOPCOVÝ POHÁR (SKP)
  • SLOVENSKÁ TROFEJ PAV HISTORICKÝCH AUTOMOBILOV PRAVIDELNOSTI (ST PAV HP)

Tohtoročnú sezónu DYNAMAX MMSR PAV a MSR PAV sme odštartovali ako sa už stalo zvykom pretekmi HILL CLIMB RACE SLOVAKIA RING v Orechovej Potôni. Aj keď určite všetci vedia, že okruh neposkytuje žiadne závratné stúpania, predstavuje skvelé podmienky pre začiatok sezóny. kde majú jazdci možnosť bližšie sa zoznámiť so svojou mnohokrát vylepšenou technikou a po dlhšej zimnej prestávke doladiť svoje závodné špeciály.

Celkovo sa na listine prihlásených nachádzalo až 44 pretekárov, odštartovalo až 43 z nich. Navzdory nevyspytateľnému počasiu, ktoré nás trápilo posledných pár týždňov sa v deň pretekov krásne vyčasilo. Napriek slnečnému počasiu sa však ešte dostatočne chladný vzduch a asfalt podpísal pod niekoľko nedokončených jázd.

Najrýchlejším jazdcom spomedzi všetkých zúčastnených bol M. Juhás z tímu Ambruz Racing na skvelom závodnom stroji Lola B02/50 – 3-litrový osemválec s nádherným zvukom. Druhým najrýchlejším pretekárom bol J. Hlavinka z tímu AACR Hlavinka Motorsport Czech na monoposte Gloria C8F. Tretia priečka patrí známemu slovenskému pretekárovi M. Homolovi, ktorý premiérovo odštartoval s tímom BRP Motorsport na špeciále Hyundai i30N TCR.

V rámci Slovenského kopcového pohára (SKP) bol najrýchlejším pretekárom v celkovom hodnotení oboch pretekov S. Leitman na Seate Leon.

Kompletné výsledky pretekov nájdete v tomto odkaze.

2023-04-18T16:17:45+02:00